Valoa ja iloa!

Seinäjokelaiskampaamo Pinkissä on esillä kauneuden historiaa lähes sadan vuoden takaa. Vanha ja uusi sekoittuvat pinkin ja vihreän sävyin kokonaisuudeksi, joka huokuu iloisuutta ja ihastusta.

Pink-kampaamon tekijät Sari Koski, Niina Korpela, Niina Haapamäki, Hanna Mäenpää ja Suvi Mäki.
Kuvis: Pesupaikkatila on rajattu omaksi rauhalliseksi tilakseen hapsuverholla. Pesupaikan valot on suunniteltu niin, ettei asiakkaan silmiä häikäise.

Hanna Mäenpää perusti parturi-kampaamo Pink –liikkeen Seinäjoen keskustaan 10 vuotta sitten. Silloin remontti tehtiin ammattitaidolla ja tulevaisuutta ajatellen, joten 10-vuotisjuhlaremontissa päästiin helpolla – vaikka lopputulos näyttääkin aivan uudelta liikkeeltä.
– Esimerkiksi hierovat laadukkaat pesupaikat hankin jo pari vuotta sitten ja 10 vuotta sitten hankitut asiakastuolit menevät ajattoman designinsa takia tänäkin päivänä kuin uudet, Hanna iloitsee ja kertoo kalusteiden olevan Philippe Starckin mallistoa. Peilipaikat Hanna taas suunnitteli itse yhdessä monitoimiosaaja isänsä kanssa.
– Halusin juuri tietynlaiset, ja isä kun on sähkömies, suunnittelimme ne hänen kanssaan yhdessä. Isän kädenjälkeä on myös monissa uudemmissa valaisimissa, Hanna kertoo.

Idea remonttiin lähti, kun Hanna kuuli vastapäisessä liiketilassa kemikalioliikettä pitäneen yrittäjän menehtymisestä.
– Olemme 10 vuotta seuranneet, kuinka pitkälle jo eläkeikään ehtinyt yrittäjärouva avasi joka aamu liikkeensä, hurautti lounaalle polkupyöränsä kanssa ja sulki illalla ovet. Jos rouvaa ei joku päivä näkynyt, ehdimme jo huolestua, ettei vain mitään olisi käynyt. Sitten se päivä kuitenkin tuli, kun aika jätti tästä lähes 90-vuotiaasta yrittäjästä, jolle kauneuden alan myymälän pitäminen on ollut elämäntyö, Hanna kertoo.

Hanna oli käynyt usein ihastelemassa liikkeen sisustusta, joka oli vuosia pysynyt alkuperäisessä asussaan. Hannan ammattilaissilmä näki, että liiketila oli täynnä upeita kauneusaarteita vuosien takaa ja jotta nämä saataisiin pelastettua, otti hän yhteyttä perikuntaan.

– Sain ostaa koko liiketilan jäämistön pinneistä, vastaanottotiskiin ja julisteisiin. Näin heti, kuinka voin antaa näille uuden elämän liikkeessäni, Hanna kertoo.

Ei aina tarvitse ostaa uutta!

Kun astuu sisään katutasossa sijaitsevaan Pinkkiin, kohdistuu katse ensin upeaan vastaanottotiskiin vitriineineen. Sitten silmät havahtuvat rottinkikalusteiden kautta upeisiin julisteisiin, antiikkisen vihreään seinään ja 50-lukulaisiin parfyymi- ja meikkijulisteisiin. Vanhan kemikalioliikkeen pienet yksityiskohdat on ripoteltu Pinkkiin harkitusti ja taidolla.
– Vastaanottotiski on tavaroista minulle ehkä se tärkein. Sen jälkeen tulevat mainokset ja taulut ja ehkä eniten varsinaista hyötyä on ollut lukemattomista koruista, pinneistä ja hiusverkoista, jotka ovat kyllä vanhoja, mutta yhä täysin käyttökelpoisia, jopa hyviä, Hanna sanoo.
– Pinkkiin toin vain osan jäämistöstä. Upeaa tavaraa on vielä paljon vuokraamassani varastossa ja osan, esimerkiksi peruukit aion varmaan lahjoittaa teatterille, Hanna lisää.

Hanna haki remontilla tilaan keveyttä, valoisuutta ja iloa: Raskaat nahkasohvat ovat vaihtuneet rottinkisiin, pinkki jääkaappi loistaa keskellä vihreyttä ja mummolasta löydetty kirjahylly sopii kuin nakutettu kokonaisuuteen.

– Ei aina tarvitse ostaa uutta! Olen suurimman osan kalusteista ja sisustuselementeistä löytänyt jäämistöstä, osa on hankittu antiikkiliikkeestä ja osa ihan netin kauppapaikoista. Lisäksi olen tuunannut osan tavaroista uuteen käyttöön, kuten tein vanhalle tennismailalle: se toimii nyt vaatenaulakkona, Hanna hymyilee.

 

 

Scroll to Top