Muistathan että ammattilehtenä PINNI on täysin verovähennyskelpoinen!

100-vuotiaalle luksusta!

Numero 7, 2016 ilmainen maistiainen: 100-vuotiaalle luksusta!


Nyt on minua viety kuin piispaa pappilassa! 100-vuotisjuhliaan kampaamolla aloitteleva Mirjam Nahkuri kertoo iloa ja yllätystä äänessään. Kampaamoon hänet haki Tuikku Kainulainen, parturi-kampaamo Tuikun omistaja, jolle pitkäaikainen ja -ikäinen kampaamoasiakas on vuosien varrella tullut myös ystäväksi.

– Mirjam on ollut asiakkaani jo vuodesta 1986, jolloin muutin Virtasalmelle. Hiuksiin on aina laitettu permanentti ja toki muotoilua tarpeen mukaan. Ainakin perinteinen rullakampaus tehdään aina, Tuikku Kainulainen kertoo. Kampaaja halusi yllättää asiakkaansa ja tuoda iloa hänen päiväänsä järjestämällä Mirjamille juhlapäivää edeltävänä päivänä todellisen luksuskauneuspäivän. Mirjam asuu yhä kotonaan, josta Tuikku haki hänet aamusta viinimarjapiirakalle liikkeelleen. Permanentin ja hiustenleikkauksen jälkeen papiljotit saivat jäädä hiuksiin odottamaan loppuiltaa. Käsiä hemmoteltiin suolahoidolla ja kynnet viimeisteltiin sipaisemalla niihin kirkasta lakkaa.

– Kuuntelimme useaan kertaan Ville Valon kappaletta Olet mun kaikuluotain. Se on niin kaunis kappale koskettavilla sanoilla. Mirjam myös lauloi minulle huikealla äänellään, mikä sai ihon ihan kananlihalle, Tuikku kertoo. Päivä viimeisteltiin pitsalounaalla.

– Tiesin, ettei Mirjam lähde kanssani baarin terassille syömään, joten tilasin pitsat kampaamoon, Tuikku kertoo. Mirjam valitsi Tuikun kampaamon omaksi luottopaikakseen sattumalta. Monen vuoden ammattitaitoinen hiustyö ja Tuikun ystävällisyys on pitänyt Mirjamin saman kampaamoon asiakkaana jo lähes 30 vuotta.

– Olen sen ikäinen maalaisihminen, että nuoruudessani ei kukaan kampaamossa käynyt tai kiharoita laittanut. Nyt vanhempana olen saanut nauttia kampaamokäynneistä ja olen ollut innoissani siitä, että Tuikku osaa laittaa hiukseni juuri niin kuin haluan. Hän tietää hiuslaatuni ja mikä sopii. Lisäksi Tuikku opastaa valitsemaan minulle sopivat tuotteetkin, jota aina ostan häneltä kotiin mukaan, Mirjam kertoo.

Kuvateksti: 100 vuotta täyttänyt Mirjam Nahkuri sai luksuskohtelun parturi-kampaamo Tuikun omistajalta, luottokampaajaltaan Tuikku Kainulaiselta.

Teksti Pia Paalasvuo

Kuva Tuikku Kainulainen

 

Lue lisää Pinni nro 7/16!

Uusin lehti

Tilaa Pinni tästä!