Leiskuvia sävyjä e-koulutuksessa PAINT IT RED


4 -3 -2 – 1 ja käy!!
– Hyvää huomenta, on jälleen tiistai ja täällähän ollaan taas e-koulutuksen parissa, Harri Paananen aloittaa digitaalisen e-koulutuksen Four Reasonsin studiolla yhdessä Linda Lehdon kanssa.

Four Reasons e-koulutukset tehdään Four Reasons -studiolla Helsingin Kampissa. Paint it red -koulutuksen vetivät tiistaina Harri Paananen ja Linda Lehto. Ohjaajana toimi Veikko Kastemaa.

Seuraavan puolitoistatuntisen aikana Harri ja Linda kertovat ja näyttävät kameralle, kuinka luodaan kirkkaita ja varmoja punaisen eri sävyjä. Kameran toisella puolella, liikkeissään tai kotisohvilla hiusalan ammattilaiset näkevät koulutuksen kuin paikan päällä olisivat – tai ehkä jopa paremmin, sillä e-koulutuksen ohjaajan toimiva Veikko Kastemaa ohjaa näkymää lähetyspöydältään. Tarvittaessa otetaan lähikuvaa värjäystekniikasta, välillä taas laajaa kuvaa Harrista ja Lindasta malleineen yhdessä.
Päivän e-koulutuksen teemana on Paint it red.

Four Reasons uutuus Color Mask Intense -suoravärit ovat todellakin intensiivisiä ja kirkkaita.

– Koska punainen väri ei mene koskaan muodista, Linda hymyilee kameralle ja aloittaa värjäämisen valitsemalla mallilleen suoravärit uudesta Color Mask Intense -sarjasta.
– Fuchsiaa ja ihan tippanen pinkkiä sekaan. Tämä fuchsia on todella kirkas ja viileään taittava ja pinkki taas on niin intensiivinen, että se loistaa avaruuteen asti, Linda kuvailee.

Lindan ei ole tehnyt mallilleen pohjatöitä, sillä hiuksessa on vanha raidoitus, joka tuo lopputulokseen elävyyttä ja luonnollisuutta. Pienen kikan Linda kuitenkin hiukseen vielä suoravärillä tekee: Eteen täytyy saada vaaleammat väriosiot.
– On todella vaativaa tehdä suoraväreillä eri värejä tai sävyjä yhteen hiusmalliin. Hiukset täytyy jaotella todella tarkkaan ja pitää huolta siitä, etteivät eri väriosiot pääse koskettamaan toisiaan edes pesupaikalla, Linda muistuttaa ja erottelee mallin etuosan hiukset omaksi ryhmäkseen.

Fuchsian ja pinkin Four Reasons Color Mask Intense -värin Linda työstää hiukseen sudilla voimakkain poikittaisiin vedoin.
– Väriä tulee laittaa hiukseen todella paljon ja tasaisesti joka kohtaan. Jos tässä kohtaa kiirehtisi, näkyisi se heti lopputuloksessa, Linda muistuttaa.

 

Vaaleamman sävyn Linda tekee sekoittamalla fuchsia-pinkki-värimassaa hoitoaineeseen.
– Ja aina ensin kuppiin hoitoaine ja sitten siihen päälle vasta pieni määrä kerrallaan värimaskia. Näin ei käy niin, että sitä hoitoainetta pitäisi koko ajan lisätä ja lopulta värimassaa olisi ihan liikaa. Tämä olisi värin käyttömäärää ajatellenkin ihan turhaa, Linda tietää.

– Ja koska tämä suoraväri ei ole hapettuva pigmentti, näkee värin lopputuloksen heti vaikka testaamalla sitä valkoiseen paperiin. Näin teen usein itse, jotta saan varmuuden siitä, miltä lopputulos oikeasti näyttää, Linda vinkkaa.

Loistava kultakupari

Samaan aikaan Harri on jo viimeistelemässä ensimmäisen mallinsa keltaisen oranssista, valoa täynnä olevaa hiusväriä. Värin Harri teki reseptillä:  Four Reason Optim 11NO + 8G+ Goldcopper mixer 1:1:1 + 6% hapete.

– Nyt halusin keskittyä intensiivisiin ja voimakkaisiin värimaailmoihin, joissa Optima pelittää täysillä. Luximaa olisin voinut käyttää myös, jos olisin halunnut lopputulokseen enemmän pehmeyttä. Jos taas pohja olisi ollut antava ja siinä olisi ollut vaalennusta valmiiksi, olisi suoraväri toiminut myös kivasti, Harri kertoo syistään tähän värivalintaan.

E-koulutuksissa katsojat voivat osallistua tilaisuuteen lähettämällä kommenttikenttään kysymyksiä. Välillä Veikko ohjaajana ottaakin mikin käteen ja välittää kysymyksen Harrille ja Lindalle.
– Täällä kysytään, että jos olisit tehnyt tämän mallin Luximalla niin mitä olisit käyttänyt?

– Luximalla tehtäessä olisi pitänyt olla BASE 8-9 mukana. Lisäksi esimerkiksi Caramel Kissiä  ja Honey Bunnyä. Ja mikä tärkeintä, olisin laittanut kaksi osaa sävyllistä ja yhden osaa Basea. Base jaksaisi rikkoa hiuksen oman pohjavärin, jotta väri tarttuisi tyveenkin, Harri sanoo ja vetäisee käsistään kumihanskat, joiden alta paljastuu toiset kumihanskat.

– Tässä hyvä vinkki: Pistä näitä hanskoja monta päällekkäin! Sitten voit värjäyksen jälkeen poistaa hanskat ja jatkaa töitä ilman, että tarvitsee välillä laittaa uusia hanskoja käteen, Harri hymyilee.

Ja samassa hetkessä Linda jo esitteleekin punaiseksi värjääntynyttä kämmentään.
– Näissä suoraväreissä on tämä homma, että jos sitä menee iholle tai jos hanska menee rikki, on se sitten siinä. Olisi pitänyt varmaan ollakin se kaksi-kolme hanskaa päällekkäin!

Reverse-tyyliä
Harrin toisen mallin hiukseen Harri haluaa kirkkaampaa sävyä tyveen ja syvempää sävyä latvaosaan eli reverse-tyyliä.
Harrin resepti:
Four Reasons Optima 7R + Red Mixer 6%
Latvassa Violet Mixex + Red Violet Mixer tuomaan kirkkautta
+ Optima 9P 1,5% hapetteella 1:1:1


– Suoravärillä tästä tulisi kirkkaampi, koska suoravärissä valo taittuu aina isosta pigmentistä. Hapetevärissä valo taittuu monesta eri kohtaa, joten heijastus ei ole niin intensiivinen ja kirkas, Harri perustelee värivalintaansa.
Violetin hiusvärin sekaan Harri laittaa punaista, jotta saa väriin lisää kirkkautta.

– Punainen on valon taajuudeltaan korkein, eli herkin ottamaan valoa vastaan. Kun violetin seassa on punaista, taittuu se valoisana myös siinä violetissa. Käytän itse aina violettia tehdessäni punaista mukana juuri tästä syystä, Harri kertoo.

Suoravärin poisto Makeoverilla
Mallit ovat haltioissaan uusista näyttävistä  väreistään, jotka leiskuvat yhdessä kevätauringon kanssa. Aina suuri muutos ei miellytä: väri onkin liian rohkea tai sopimaton. Onneksi kampaajalla on keinot poistaa myös intensiiviset suoravärit.

– Tämä on asia, joka tuntuu kiinnostavan aina vaan. Eli kyllä, tämänkin uuden Intense-suoravärin saisi pois vaikka heti seuraavana päivänä käyttämällä Optiman Makeoveria, Linda kertoo.

Uudet Intensive-suoravärit haalistuvat kuitenkin hiuksessa niin nätisti, että ylimääräisiltä ja usein hiusta kuluttavilta värinpoistoilta säästytään.

– Nämä intensiivivärit on rakennettu mahdollisimman vähistä pigmenteistä: ei määrällisesti vaan lukumäärällisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että kun väri haalistuu, haalistuu se samana värinä eikä niin, että sekoituksen vihreät sävyt tarraisivat hiukseen tiukemmin kiinni ja siniset sävyt haalistuisivat nopeasti pois. Tämähän johtaisi siihen perinteiseen, että sininen tukka haalistuessaan muuttuisi vihreäksi. Näissä väreissä väri säilyy tasalaatuisena loppuun asti, Linda kertoo.

Four Reasons koulutukset ovat nähtävillä tallenteina Four Reasonsin sivuilla:
https://pro.fourreasons.fi/ekoulutus-arkisto/

LISÄÄ E-KOULUTUKSIA LÖYDÄT SIVULTA
https://www.pinni.fi/verkkokoulutukset/

LUE LISÄÄ ARTIKKELEITA HIUSALALTA