||||||

L’Oréal Professionnelin 100 prosenttissesti kasviperäinen ja vegaaninen Botanea -kasviväri saapuu kuukauden kuluttua Suomen kampaamoihin ja partureihin. Ensimmäiset suomalaiset hiusammattilaiset kurssitettiin kasvivärin käyttöön L’Oréal Academyssa Helsingissä. Pinni oli paikalla.

 

Tunnelma uudistuneessa Academyssä on jännittynyt ja odottava, sillä suurin osa paikalla olevasta paristakymmenestä hiusalan ammattilaisesta tutustuu kasvivärjäyksen maailmaan ensimmäistä kertaa. Ammattilaiset ovat saapuneet Helsinkiin eri puolilta Suomea, pohjoisimmat Oulusta asti. Koulutuspäällikkö Jari Laamanen (sen jälkeen, kun läppäri on suostunut yhteistyöhön) heijastaa taustascreenille ensimmäistä faktakuvaa Botaneasta.

-Botanea on hyvin yksinkertainen kasvivärisarja, sillä siinä on vain kolme kasviperäistä värijauhetta, Cassia, Indigo ja Henna, hän kertoo. – Käyttöön on olemassa valmista reseptiikkaa, mutta suosittelemme rohkeasti käyttämään omia reseptejä, joita syntyy pakostakin näiden ohjeellisten reseptien kokeilujen myötä. Kasvivärjäyksessä on huomioitava, että lopputulos on täysin asiakkaan omien hiusten mukainen, eli on tärkeää tietää, mitä hiuksiin on aiemmin tehty, Jari lisää.

Botanea -kurssipäivään osallistui parisenkymmentä hiusalan ammattilaista eri puolilta Suomea. Briiffauksen jälkeen he pääsivät tositoimeen eli testaamaan kasvivärejä L’Oréalin hankkimille malleille.

Kasviväri ei tartu kemiallisesti käsiteltyyn hiukseen, eikä sillä voi vaalentaa tai tummentaa (mustaksi) hiusta. Värijauhe sekoitetaan kuumaan veteen, jolla saadaan aikaan laaja paletti värejä aina hiekanvaaleasta tummanruskeisiin. Se myös häivyttää hyvin harmaita hiuksia. Raaka-aineisiin on sekoitettu 100% luonnon alkuperää olevaa kookosöljyä, mikä parantaa käyttömukavuutta sekoitettaessa, levitettäessä ja poishuuhdellessa.

-Vaikutusajat ovat puolesta tunnista tuntiin riippuen käsiteltävän hiuksen alkuväristä, ja Botaneassa suositellaan kahta levityskertaa. Suositeltava sekoitussuhde on 100 grammaa värijauhetta ja 300 grammaa 50-100 asteista vettä. Väri levitetään pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin, Jari Laamanen kouluttaa. Hän kertoo, että kasvivärin sisältämä kookosöljy tekee levittämisestä helppoa, sillä massa on hyvin kermamaista.

Kouluttaja Reijo Salimäki demosi kasvivärjäyksen alkuunlähdön.

-Värinkesto on erittäin hyvä, eli asiakkaalle ei seuraavalla käyntikerralla tarvitse tehdä kuin värjäys tyveen, Laamanen sanoo. Hän myös kertoo, että asiakas tulee briiffata värjäyksen yhteydessä siitä, että kasviväri ”asettuu” hiuksiin lopullisesti vasta parin-kolmen päivän kuluttua. – Tämäkin on hyvin yksilöllistä, eli käsittelyn jälkeen lopputulos voi näyttää mattaiselta, Jari toteaa.

L’Oréal on lanseeranut tätä varten hiuksen tummuuden mukaan neutralisoivan sävytysvoiteen, joka tosin on kemiallinen. – Itse en ole sitä vielä tarvinnut, mutta tästä on apua, jos asiakas ei jaksa odottaa paria päivää, Laamanen sanoo.

Botaneassa käytettävät kasvit kasvatetaan Intiassa, jossa sato kerätään kerran vuodessa. Kasvatusolosuhteet ovat tarkasti valvottuja ja kasvijauheet eettisesti valmistettuja.

– Jokainen sato on erilainen, aivan kuten viineissäkin, eli se tulee muistaa jatkossa. Vivahde-erot eivät ole suuren suuria, mutta kuten aidot viinihifistelijät, myös jotkut ”botaneaistit” voivat huomata ne.

L’Oréal myös huomauttaa, että vaikka kyse on kasviperäisestä väristä, allergiasta varoittava testi on suositeltava tehtäväksi. Botanea myydään uudelleentäytettävissä 400 gramman pusseissa. Koska kyseessä on ns. erikoisvärjäys, L’Oréal suosittelee sen hinnoitteluksi kestovärjäystä korkeampaa taksaa. Botanean yhteydessä salongissa ja kotihoitoon L’Oréal suosittelee käytettäväksi uutta luonnonmukaista Source Essentielle -hiustenhoitosarjaa,  jossa on vegaaniset tuotekoostumukset.

L’Oréalin Botanea-koulutuskiertue alkaa toukokuussa, ja se kiertää monella paikkakunnalla Suomessa. Kiertueen aikataulua voi kysellä L’Oréal -asiakaspalvelusta:  p 07500 30000.

Pinni kertoo lisää Botanea-väristä kesäkuun lehdessään!