Naisellisen aistikasta


Koska aikuinen nainen on pääosassa vuoden 2018 trendeissä, niin on aika palata ajassa takaisin 70/80 luvun taitteeseen. Silloin yksi suosituimmista värjäyksistä oli muuta hiusmassaa tummempi alaosa ja ”takatukka” jätettiin hieman pidemmäksi. Olemme päivittäneet tämän tyylin nykypäivään sopivaksi ja toteuttaneet sen naisellisen aistikkaana. 

Tekijä: Veli-Pekka Syväoja / Keune Finland -taiteellinen kouluttaja

Kuvaaja: Leevi Syväoja

Värjäys

Hiusten alkuperäistä sävyä puhdistettiin kevyellä vaalennuksella. Vaalennukseen käytettiin Keune Ultimate Power Blonde -vaalennusjauhetta sekä 3% hapetetta 1:2. Vaalennus levitettiin ensin pituuksiin ja latvoihin, jonka jälkeen vaalennusmassa laimennettiin 1:4, joka levitettiin hiusten tyveen. Vaikutusaika n. 10min.

Vaalennuksen jälkeen hius sävytettiin Keune Tinta Color 10.21 (helmiäistuhka)- sävyllä.  Sekoitussuhde 1:3 3% hapetteella. Väri levitettiin tyvestä latvaan.  Tummempi alue värjättiin Keune Tinta Color 5.23 (helmiäiskulta) 1:1 3% hapetteella.

Mukana käytettiin kaikissa värjäysvaiheissa Keune Bond Fusionia, joka luo uusia rikkisiltoja ja suojelee hiuksen rakennetta käsittelyn aikana. Jaottele hius kuvan osituksen mukaisesti. Etuosassa jaottelu mukailee hiusrajan muotoja. Aloita värin levittäminen niskasta ja etene kampaa käyttäen jaetun osion mukaisesti kohti etuosaa. Suojaa vaaleaksi värjätty osa ja levitä tummaväri etuosaan ja sivuille.

 

 

 

Leikkaus

Hyvän leikkauksen perustana on selkeä ja tavoitteellinen jaottelu. Jaottelu on viidessä osassa; niskaosa, kruunualue, sivut oikea ja vasen sekä etuosa.

  1. Niskalinja leikataan kerralla poikki, jonka jälkeen otetaan mittapituus hieman kerrostaen. Leikkaa molemmat puolet samaan kohtaan, säilyttäen näin hiuksen pituus ja vahvuus korvien takana.
  2. Kruunualue on jaettu korvalta korvalle, tämä osio leikataan osion keskeltä yhtä lyhyeksi kuin sivuosio. Leikkaa kaikki hiukset keskelle samaan kohtaan sivuille pidentyvänä.
  3. Sivuosat muodostavat kolmiomaisen osion, joka mahdollistaa lyhyeksi leikattavan alueen, jota ei yhdistetä kokonaisuudessa päälli- eikä takaosaan.
  4. Etuosan kolmio muodostaa otsahiukset ja antaa myös mahdollisuuden jättää pidempiä hiuksia lyhyiden ohimoille jäävän osan päälle.
  5. Leikkaa otsahiusten alue haluamaasi pituuteen.

 

Leikkauksessa käytettiin Keune Care Absolute Volume Thermal Spraytä, joka valmistelee hiukset hyvään muotoiluun.

 

Muotoilu ja Viimeistely

Muotoilussa käytettiin Keune Blend Volume -puuteria ja Keune Blend Wax -vahaa. Keune Blend -muotoilusarja on kehitetty niin, että kaikkia tuotteita voi sekoittaa keskenään, jolloin saadaan rajaton määrä luovaa muotoilua käyttöönsä.

Keune Blend Volume -puuteri viedään hiusten tyveen. Keune Blend Wax lämmitetään käsissä ja se viedään hiusten pituuksiin.

Hiukset kammataan haluttuun muotoon. Keune Blend Waxilla saadaan hiukset kiiltämään ja taipumaan halutulla tavalla.

Keune Blend Volume -puuterilla saadaan pitoa ja volyymia, johon Keune Blend Wax tuo kiiltoa. Näiden tuotteiden yhdistelmä on luova valinta, jolla voi niin siloittaa kuin antaa rakennetta hiukseen.